Loading color scheme

Buislaser

Buizen, kokers en profielen worden in veel constructies en meubels toegepast. Doormiddel van buislasersnijden ontstaan nieuwe mogelijkheden in zowel vorm- als verbindingstoepassingen voor ontwerpers. Sinds 2017 hebben we ervaring op het gebied van buislaseren. Hierdoor profiteert u van de ervaring en mogelijkheden die we sindsdien hebben opgedaan.

Meer mogelijkheden, minder fouten

Middels een buislaser worden lasmallen en handmatig meten overbodig doordat onder andere pen-gat verbindingen zeer nauwkeurig gesneden kunnen worden. Hierdoor kan het laswerk aan bijvoorbeeld een frame drastisch worden terug gebracht. Ook de kans op fouten tijdens het samenstellen kan in de ontwerpfase al worden geminimaliseerd door de pen-gat verbindingen zo te kiezen dat het frame maar op één manier in elkaar gezet kan worden.

Snijden is mogelijk tot buizen met een diameter van ø 254 mm en kokers met een afmeting van 180x180 mm. Beide met een maximale product lengte van 6000 mm.

Hedendaagse techniek

De huidige 3D ontwerp software bieden steeds meer ontwerpmogelijkheden. Voorheen waren deze niet altijd goed te realiseren middels zagen, boren en frezen. Doormiddel van 3D buislaseren kunnen complexe ontwerpen tot in detail worden uitgevoerd. De machine is uitgerust met een geautomatiseerde aanvoer waardoor de productiviteit gegarandeerd kan worden.

Vorm vrijheid

Het lasersnijden in zowel plaat als buis geeft de ontwerper complete vrijheid in vorm. Doordat onze buislaser de mogelijkheid heeft om 3D te snijden kunnen laskanten en gesoevereinde gaten in dezelfde bewerking worden meegenomen. Zelfs kleine series kunnen kosten efficiënt geproduceerd worden. We helpen u graag uw ontwerp om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van de voordelen die deze techniek u kan bieden.

Image

Technische details

Max. buiten cirkel diameter 

254 mm

Max. lengte ruw materiaal 

6500 mm

Max. lengte verwerkt materiaal 

6000 mm

Max. gewicht werkstuk 

37,5 kg/m 

225 kg in totaal

Max. materiaaldikte 

Staal 10 mm 

Roestvast staal 8 mm 

Aluminium 5 mm

3D snijden 

-45 tot en met +45 graden

Image
Image

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van buislasersnijden, neem dan contact met ons op.