Laser CO2

Lasersnijden wordt het meest toegepast bij dun materiaal tot een dikte van circa 20mm. Met de laserstraal is het mogelijk een groot aantal soorten metalen te snijden. Hierbij kunt u denken aan staal, aluminium, RVS, messing en koper.

Voordelen
Er zijn een aantal voordelen te noemen van lasersnijden ten opzichte van andere manieren van snijden. Waar plasma-autogeen en watersnijden vooral toegepast wordt bij dik materiaal of koper/brons, kan lasersnijden perfect toegepast worden bij dun materiaal tot circa 20mm. Het voordeel hiervan is dat de lasersnijder erg nauwkeurig is. Dit zorgt voor een fijne snede en uiteindelijk zorgt dit voor weinig materiaalverlies. Een ander groot voordeel van lasersnijden is dat de meest complexe vormen gesneden kunnen worden. Dit is mogelijk door de grote nauwkeurigheid en de hoge vermogensdichtheid. Ook heeft lasersnijden een goede nauwkeurigheid in de kosten, dit komt mede door het lage materiaalverlies.

Lasersnijden bij JWM Metaalservice
Bij JWM Metaalservice maken wij gebruik van 2 Trumpf lasersnijmachines. Naast een zogenaamde CO2 laser is er een lasersnijmachine die de beschikking heeft over fiber technologie. De lasersnijmachine met fiber technologie haalt met name in het dunner plaatmateriaal een veel hogere snijsnelheid. De lasermachines zijn  breed inzetbaar voor allerlei materialen en kunnen  daarnaast als modern gezien worden door de vele mogelijkheden die de machines bieden. Met onze lasersnijders verwerken we plaatformaten van 3000x1500mm en worden de volgende materialen gesneden:
-    Staal t/m 20 mm
-    RVS t/m 15 mm
-    Aluminium t/m 12 mm
-    Messing t/m 6 mm
-    Koper t/m 5 mm

125 ms
JWM Metaalservice Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk T +31 (0)13 5030 591 info@metaalservice.nl