CNC Frezen

CNC frezen is een bewerking waarbij materiaal wordt verwijderd. Waarbij frezen normaliter eerst handmatig gebeurde, maken wij nu gebruik van een CNC aangestuurde machine computersysteem. Speciaal voor onze CNC machiness computersysteem  beschikken wij over een specifieke software om de onze  machines offline te kunnen programmeren. Bij het CNC frezen maken wij onderscheid tussen mee- en tegenlopend frezen. Bij het meelopend frezen wordt de rotatie van het gereedschap als de voeding in dezelfde richting gehouden. Bij het tegenlopend frezen wordt de rotatie en de voeding in tegenovergestelde richting gebruikt. Twijfelt u wanneer u mee- of tegenlopend frezen moet toepassen? Neemt u gerust contact op met één van onze specialisten.

Voordelen van CNC frezen
CNC frezen kan op verschillende materialen worden toegepast . Dit kan op alle metalen maar ook op de meeste kunststoffen zoals nylon en POM. Het voordeel van CNC frezen ten opzichte van conventioneel frezen is dat CNC frezen in de regel nauwkeuriger is. Ook is CNC frezen meer geschikt voor seriematig werken en voor complexere producten. Conventioneel frezen wordt met name voor één of enkele stuks gebruikt en waar de producten eenvoudiger zijn.

Onze CNC freesmachines
Voor het CNC frezen beschikken wij over 3 verschillende machines. Elke machine is gespecialiseerd in een bepaald proces van frezen. Zo beschikken we over een Unisign Univers 4 die gebruikt wordt om lange producten te bewerken. Daarnaast beschikken we over twee verschillende Feeler machines. Deze machines zijn uitgerust met een gereedschapswissel systeem voor 20 gereedschappen en heeft een automatische spanenafvoer. Voor het CNC frezen beschikken we over de volgende 4 machines:

Feeler NV520 Plus 
Merk / Type Feeler NV520 Plus
Max hoogte bereik 505 mm(Z)
Max lengte bereik 1000 mm (X) 
Max slag lengte 520 mm(Y)
Aantal gereedschappen 20 stuks
Inklem gereedschap Hydraulisch / pneumatisch
Aantal opstel posities 4 stuks
Max. tafel belasting 500 kg
Max toerental 10.000 rpm
Vermogen 15 pk
Besturings systeem Fanuc


Unisign Univers 4 met een bereik van 1600x400x400 (XYZ)
Feeler Feeler FV-800A
Mazak
157 ms
JWM Metaalservice Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk T +31 (0)13 5030 591 info@metaalservice.nl