CNC Draaien

Door verspanen en plaatbewerking te combineren heeft u meer mogelijkheden om kosten te besparen. Dit kunt u doen omdat zowel de kwaliteit als de leverbetrouwbaarheid hierbij onder verantwoording van slechts één partij staat. Door een combinatie van verspanen, plaatbewerking en lassen zijn er veel mogelijkheden om uw producten op de juiste wijze te fabriceren. CNC draaien is een onderdeel van verspanen. CNC staat voor Computer Numerical Control en valt onder verspaningstechniek. CNC draaien kan op alle metalen worden toegepast alsook op de meeste kunststoffen zoals POM en nylon.

Draaien gebeurt in een proces waarbij er snijbewegingen worden uitgevoerd. Het draaien wordt bij ons toegepast op zowel CNC aangestuurde draaibanken als op een conventionele draaibank. Er zijn een aantal mogelijkheden om CNC draaien bij ons toe te passen. Een voorbeeld is het langsdraaien dat vooral toegepast wordt voor het vervaardigen van cilindrische assen waarbij de beitel zich in een rechte lijn verplaatst.

Naast het langsdraaien zijn er nog een aantal mogelijkheden voor CNC draaien. Hierbij kunt u denken aan profieldraaien, dwarsdraaien, conusdraaien of steken. Vraagt u gerust naar alle mogelijkheden van CNC draaien bij één van onze specialisten!

Onze CNC draaimachine
Bij JWM Metaalservice beschikken wij over een machine met een max draaidiameter van 350mm. De machine heeft een z – as verplaatsing van 1040mm. Onze CNC draaimachine wordt Fanuc bestuurd. Het voordeel van een Fanuc besturing is de duurzame productie. Voor het CNC draaien beschikken we over de volgende 2 machines:

Feeler FV-800A 
Merk / Type Feeler FTC-350XL
Z-as verplaatsing 1040 mm 
Diameter over support 400 mm 
Max draaidiameter 350 mm 
Spilsnelheden 45 - 4500 omw/min
Aantal gereedschappen 12 posities
Opties Aut. spanen afvoer
Vermogen 4 Pk
Besturings systeem Fanuc
Max koppel/toerental 160 Nm / 1125


Colchester
125 ms
JWM Metaalservice Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk T +31 (0)13 5030 591 info@metaalservice.nl